En aquest bloc trobaràs consell homeopàtic per als processos aguts més habituals, que podrà ser adequat en la majoria de casos. Però mai substitueix l'atenció mèdica professional.

Si el problema de salut fa un cert temps que s'ha instaurat o si ja s'ha convertit en crònic cal una entrevista personal per tal d'establir un bon tractament. Si creus que necessites assessorament personalitzat, o si tens qualsevol dubte, pots enviar-me un correu electrònic a mariona@etrecomanohomeopatia.cat o omplir el formulari de contacte que trobaràs a la web. Et respondré el més aviat possible.

Translate

13 de nov. 2014

les aftes

Les aftes, llagues o úlceres de la boca són un trastorn força habitual. Es tracta de petites ferides que a vegades són molt doloroses i que erosionen la mucosa bucal. Poden sortir a la part interior de la galta, a la llengua, al paladar o a les genives.

L'homeopatia ajuda a resoldre les aftes bé i ràpid:

  • Mercurius corrosivus 15CH 3 boletes 3 cops al dia en tots els casos.
  • Borax 9CH 3 boletes 3 cops al dia en tots els casos.
  • Nitricum acidum 9CH 3 boletes 3 cops al dia si la llaga té forma de tall de ganivet o si sagna.
  • Kalium bichromicum 9CH 3 boletes 3 cops al dia si l'afta té una forma arrodonida o ovalada i el contorn molt ben definit.
  • Si apareixen moltes aftes alhora la causa pot ser vírica. En aquest cas cal afegir: Anas barbariae 200K, 5 boletes matí i vespre durant 3 dies.

Quan una persona té aftes molt sovint cal un tractament homeopàtic preventiu personalitzat.


A més a més a les persones que teniu tendència a patir aftes, us recomano:

  1. Fer servir una pasta de dents sense detergents (lauril sulfat sòdic) i un colutori sense alcohol.
  2. Menjar força fruita i verdura crues. Evitant abusar de la pinya, les maduixes o les cireres que podrien ser la causa de l'afta.
  3. Prendre una tanda de probiòtics per equilibrar la flora bacteriana del tracte digestiu.
  4. Observar si hi ha algun aliment que les desencadena i evitar-lo. Els aliments desencadenants més habituals a part de la pinya, les maduixes i les cireres poden ser: els cacauets, les ametlles, el formatge, les tomates i la xocolata.
  5. Evitar l'estrès i l'ansietat. Amb les aftes es relacionen sobretot els conflictes per voler aconseguir  alguna cosa (costat dret de la boca) o deslliurar-nos d'alguna cosa (costat esquerra). En l'àmbit laboral seria per exemple, aconseguir un contracte o un client (costat dret), o l'entrega d'un projecte (costat esquerre).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada