En aquest bloc trobaràs consell homeopàtic per als processos aguts més habituals, que podrà ser adequat en la majoria de casos. Però mai substitueix l'atenció mèdica professional.

Si el problema de salut fa un cert temps que s'ha instaurat o si ja s'ha convertit en crònic cal una entrevista personal per tal d'establir un bon tractament. Si creus que necessites assessorament personalitzat, o si tens qualsevol dubte, pots enviar-me un correu electrònic a mariona@etrecomanohomeopatia.cat o omplir el formulari de contacte que trobaràs a la web. Et respondré el més aviat possible.

Translate

29 de maig 2014

Rinoconjuntivitis al·lèrgica

La primavera, l'estació de les flors (i el pol·len), pot convertir-se en un malson per les persones al·lèrgiques. 

Esternuts, picor al nas i als ulls, el nas tapat, els mocs, els ulls ploren,... una gran molèstia per qui ho pateix. I tot això ho provoca el contacte amb unes partícules tan petites que ni tan sols podem veure (al·lergens) i que estan a l'aire que respirem!! 

L'homeopatia és molt efectiva en les al·lèrgies*, i ho és en tots els tipus d'al·lèrgies. Cal establir un bon tractament homeopàtic amb una entrevista en profunditat. La homeopatia pot minimitzar els símptomes i alhora equilibrar el sistema immunitari per a poc a poc anar deixant enrere les crisis.

Pel moment de l'espisodi agut d'al·lèrgia us podeu apuntar el medicament que millor us encaixi i prendre'n 3 boletes cada hora:
  • Allium cepa 9CH: els ulls ploren i els mocs del nas són irritants.
  • Euphrasia 9CH: els ulls ploren, les llàgrimes són irritants. Els mocs del nas no irriten.
  • Arsenicum album 9CH: conjuntivitis amb ulls inflats, millora amb aplicacions calentes, es pot complicar amb asma.
  • Apis 30CH: conjuntivitis amb ulls inflats que millora amb aplicacions fredes.
  • Nux vomica 9CH: molts esternuts al matí, i nas tapat a la nit.
I no oblidem pas l'"antihistamínic homeopàtic" pels moments crítics:  
Què cal tenir en compte quan seguim un tractament homeopàtic per l'al·lèrgia?
Doncs que els antihistamínics i els corticoides que es fan servir per tractar les al·lèrgies en medicina convencional són medicaments amb una activitat depressora del sistema immunitari, perquè en definitiva una al·lèrgia és una resposta exagerada del sistema de defensa. Sembla ser que aquesta inhibició del sistema immunitari podria ser un obstacle per a l'activitat de l'homeopatia. Si estem prenent antihistamínics o corticoides la homeopatia potser ho tindrà una mica més difícil per ajudar-nos, però igualment val la pena provar-ho.


*Randomised controlled trial of homeopathy versus placebo in perenne allergic rhinitis with overview of four trial series, Morag A. Taylor, David Reilly, BMJ volume 321



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada