En aquest bloc trobaràs consell homeopàtic per als processos aguts més habituals, que podrà ser adequat en la majoria de casos. Però mai substitueix l'atenció mèdica professional.

Si el problema de salut fa un cert temps que s'ha instaurat o si ja s'ha convertit en crònic cal una entrevista personal per tal d'establir un bon tractament. Si creus que necessites assessorament personalitzat, o si tens qualsevol dubte, pots enviar-me un correu electrònic a mariona@etrecomanohomeopatia.cat o omplir el formulari de contacte que trobaràs a la web. Et respondré el més aviat possible.

Translate

17 de juny 2014

La febre

La febre dels fills provoca en els pares neguit i sensació d'urgència, és un dels motius de consulta més freqüents en els centres d'atenció primària. 

Durant la infantesa el cos dels nens està en continu desenvolupament, va creixent i remodelant-se. Molt probablement la febre ajuda en tot aquest procés que continuarà (amb menys intensitat) durant la vida adulta. La saviesa popular no és aliena a aquest fet, les àvies ja ens ho deien: "amb cada febrada creixeu un parell de dits".

L'augment de temperatura corporal és la resposta natural de l'organisme a un procés infecciós, la majoria de vegades víric. Molt poc sovint la infecció és causada per bacteris, és el cas de les angines... Però, els gèrmens són la veritable causa de la malaltia? No podria ser que fossin factors externs estressants els que provoquessin el desequilibri? I si els gèrmens no fossin els veritables dolents de la pel·lícula? Penseu que estem convivint cada dia amb trilions de microbis,  portem a sobre més cèl·lules bacterianes que cèl·lules pròpies del nostre cos...  PER REFLEXIONAR-HI:
http://pathwaystofamilywellness.org/Holistic-Healthcare/a-new-attitude-toward-fevers-an-interview-with-philip-incao-md.html

En realitat la gran majoria dels estats febrils no són cap amenaça per les criatures. Ben al contrari, la febre, igual que la inflamació, la diarrea, els vòmits, els mocs,... formen part del procés de reparació, de recuperació, de la crisi curativa. Significa que el sistema immunitari està en plena activitat.

Per això cada vegada més pediatres recomanen no administrar antipirètics amb una febre de menys de 38ºC, perquè la febre cal controlar-la, no suprimir-la. I en això la HOMEOPATIA és la millor aliada:
  • Febre alta que apareix de cop, bruscament: Belladonna 9CH si la criatura té els ulls apagats i ullerosos, està abatuda i sua o Aconitum 9CH si té ulls vidriosos, està agitada i no sua. Si dubtem es poden combinar. Donarem 1 boleta cada 1 hora.

  • Febre moderada que comença progressivament: Bryonia 9CH si té molta set, està molt quiet i sua o Ferrum phosphoricum 9CH si té mocs amb fils de sang o és un nen que sovint li surt sang del nas, o si la febre s'acompanya de mal d'orella. 1 boleta cada hora i també es poden combinar.

Un animo a provar aquests remeis per la febre i que m'expliqueu l'experiència!!! La meva com a mare no cal dir que és boníssima!!! I ja sabeu que es poden combinar amb qualsevol antipirètic que us recepti el pediatre.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada