En aquest bloc trobaràs consell homeopàtic per als processos aguts més habituals, que podrà ser adequat en la majoria de casos. Però mai substitueix l'atenció mèdica professional.

Si el problema de salut fa un cert temps que s'ha instaurat o si ja s'ha convertit en crònic cal una entrevista personal per tal d'establir un bon tractament. Si creus que necessites assessorament personalitzat, o si tens qualsevol dubte, pots enviar-me un correu electrònic a mariona@etrecomanohomeopatia.cat o omplir el formulari de contacte que trobaràs a la web. Et respondré el més aviat possible.

Translate

15 d’abr. 2015

La primavera, l'estació dels esternuts!


La primavera no només és l'estació de la llum, el sol i les flors. Per molta gent és també l'estació de les al·lèrgies. De ben segur que l'homeopatia pot ajudar aquestes persones a fer de la primavera una estació més agradable. Perquè tal com va dir ahir el meu professor, el Dr. Xavier Díez LLambrich, a TV3, les al·lèrgies són el plat fort de l'homeopatia. 

L'homeopatia és interessant perquè no tracta l'al·lèrgia, tracta la persona. Això vol dir que si tenim 4 persones amb símptomes de rinitis al·lèrgica, aquestes 4 persones podrien rebre 4 remeis diferents, depenent dels símptomes concrets de cadascú. El tractament depèn de com es manifesta l'al·lèrgia en cada persona, és un tractament personalitzat.

Les persones al·lèrgiques poden patir diferents problemes: rinitis, conjuntivitis, bronquitis, tos o erupcions cutànies.

Amb homeopatia es poden tractar tots aquests símptomes de manera inespecífica, amb el que es pot anomenar l'antihistamínic homeopàtic. Anar a la publicació antihistamínic d'emergència.

També es tracten els símptomes de manera específica:
(Deixo pendent per a properes publicacions el tractament de les bronquitis i les erupcions cutànies)

L'homeopatia té encara una eina més, són els isoteràpics. Aquests medicaments homeopàtics es fabriquen a partir dels mateixos al·lèrgens. És a dir, s'agafa la substància que provoca l'al·lèrgia i se'n fa una dilució infinitesimal. És el mateix concepte que les vacunes antial·lèrgiques de la medicina convencional.

Si volem anar encara més enllà i fer una bona prevenció, a més a més, caldrà triar el medicament que millor s'escaigui segons la personalitat i la manera d'emmalaltir del pacient. És el que s'anomena remei de fons. Els més habituals seran natrum muriaticum, arsenicum album, sulfur, psorinum, thuya i natrum sulfuricum, entre d'altres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada