En aquest bloc trobaràs consell homeopàtic per als processos aguts més habituals, que podrà ser adequat en la majoria de casos. Però mai substitueix l'atenció mèdica professional.

Si el problema de salut fa un cert temps que s'ha instaurat o si ja s'ha convertit en crònic cal una entrevista personal per tal d'establir un bon tractament. Si creus que necessites assessorament personalitzat, o si tens qualsevol dubte, pots enviar-me un correu electrònic a mariona@etrecomanohomeopatia.cat o omplir el formulari de contacte que trobaràs a la web. Et respondré el més aviat possible.

Translate

10 de juny 2015

Constantin Hering (1800-1880), el pare de l'homeopatia a Amèrica.

Avui, una petita història de la Història de l'Homeopatia


Hering va néixer l'1 de gener de 1800, just al començament del segle XIX, a Oschatz (Alemanya). Va estudiar medicina a la Universitat de Liepzig.

El 1810 Hahnemann havia publicat l' Organon on descrivia el mètode homeopàtic descobert per ell mateix. Durant l'època en què Hering estudiava i començava a exercir de metge, l'homeopatia s'havia estès per Europa i el debat entre al·lòpates i homeòpates era molt intens. 

Hi ha coses que no canvien encara que passin els segles ;-)

El doctor Robbi, professor de Hering, va rebre l'encàrrec d'escriure un llibre en contra de l'homeopatia. Com que ell no tenia temps, li ho va encomanar a Hering. El jove metge es va posar a estudiar els escrits de Hahnemann i a experimentar ell mateix amb l'homeopatia. Així va ser com Hering es va convertir en un admirador i deixeble de Hahnemann, estudiant l'homeopatia amb profunditat per a poder rebatre-la. No va escriure el llibre i es va dedicar a l'exercici de la Medicina Futura (que és tal com ell va anomenar l'homeopatia en la seva tesi). 

Aquest esperit crític que va conduir Hering a l'exercici de l'homeopatia, el va mantenir tota la vida. En una ocasió va dir:   

"Generalmente soy considerado como un estudiante y un adherido de Hahnemann y admito soy de los que se adhirió a él con más fe, veneración y entusiasmo por su grandeza. Pero al mismo tiempo, declaro que a la vez, desde mi primer encuentro con la homeopatía (1821) hasta el día de hoy, nunca he aceptado una sola teoría del Organon sólo porque está ahí estipulado."

El 1827 es va posar al capdavant d'una expedició naturalista a Surinam per estudiar la flora i la fauna. Allà va exercir l'homeopatia i va ser metge oficial de Paramaribo. Va experimentar amb nous remeis homeopàtics, a partir de plantes i verins de serp. Entre els nous medicaments que va aportar Hering trobem Lachesis, avui dia un dels principals remeis de la Matèria Mèdica Homeopàtica.

El 1833 va tornar per a una curta estada a Alemanya, des d'allà viatjà cap a Filadèlfia on es va establir. A Amèrica Hering va continuar amb la pràctica de l'homeopatia, va escriure llibres i va treballar per estendre les idees Hahnemannians. Gràcies a les seves ensenyances i als seus èxits clínics va obtenir el recolzament de molts metges. Junt amb alguns dels seus col·legues, el 1848 va fundar l' Homeopathic Medical College, una institució dedicada a l'ensenyament de l'homeopatia que ha arribat fins als nostres dies.

No podria acabar aquest post sense fer referència a la Creu de Hering, una petita part del llegat d'aquest gran mestre. És una eina molt útil a l'hora d'escollir els remeis homeopàtics, i una de les primeres lliçons per als estudiants d'homeopatia.


http://homeopatiaahora.blogspot.com.es/2010/12/dr-constantino-hering.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Drexel_University_College_of_Medicine

http://www.tendencias21.net/salud/Biografia-de-Constantino-Hering-padre-de-la-homeopatia-en-America_a15.html




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada