En aquest bloc trobaràs consell homeopàtic per als processos aguts més habituals, que podrà ser adequat en la majoria de casos. Però mai substitueix l'atenció mèdica professional.

Si el problema de salut fa un cert temps que s'ha instaurat o si ja s'ha convertit en crònic cal una entrevista personal per tal d'establir un bon tractament. Si creus que necessites assessorament personalitzat, o si tens qualsevol dubte, pots enviar-me un correu electrònic a mariona@etrecomanohomeopatia.cat o omplir el formulari de contacte que trobaràs a la web. Et respondré el més aviat possible.

Translate

2 de des. 2015

acne juvenil

Aproximadament 8 de cada 10 adolescents tenen acne. Sense comptar els casos excepcionalment greus, l'acne juvenil és una alteració fisiològica (normal) de la pell que és deguda als canvis hormonals.

El fet que sigui una alteració normal pròpia de l'adolescència no evita que els joves ho visquin com un problema estètic important i tingui repercussions en la qualitat de vida i en l'autoestima.

El dermatòleg o el pediatre recepten tractaments tòpics. En casos més greus, medicaments via oral, alguns molt forts, que no estan exempts d'efectes secundaris importants. 

L'homeopatia té el seu espai terapèutic quan el metge encara no ha instaurat cap dels tractaments via oral (antibiòtic, hormonal, isotetrinoina que és el més enèrgic de tots). Ajudarà a millorar els casos poc greus i sobretot n'evitarà l'agreujament. 

  • DHAS (Dehidroepiandrosterona) 30CH: 3 boletes al dia durant 3 mesos, continuar 10 boletes a la setmana. Sense ser un tractament hormonal, la DHAS 30CH regula i equilibra l'activitat hormonal. Formarà part del tractament homeopàtic en tots els casos.
  • Sulfur iodatum 15CH: quan hi ha inflamació, grans vermells. 3 boletes matí i vespre.
  • Eugenia jambosa 15CH: quan hi ha grans vermells amb una pústula blanca central. 3 boletes matí i vespre.
  • Selenium metallicum 15CH: quan hi ha punts negres, la pell i el cabell brillen per l'excés de greix. 3 boletes matí i vespre.
  • Hepar sulfur 30CH: quan hi ha molta supuració, els grans fan mal en tocar-los perquè la infecció és important. 3 boletes matí i vespre.
  • Kalium bromatum 15CH: en el cas d'un acne més agreujat, quan han aparegut quists, grans de major grandària, normalment dolorosos i que evolucionen molt lentament. 3 boletes matí i vespre.
El tractament homeopàtic serà molt més efectiu si es dóna el medicament que tracta el fons de la persona. Quan l'estat anímic està afectat és indispensable. Per a això cal un estudi personalitzat.


La higiene i la dieta són factors clau per mantenir l'acne a ratlla:


-No abusar de menjars greixosos, eliminar de la dieta la xocolata, la bolleria i els embotits.

-Cada 3 mesos fer una cura de detoxificació (es pot fer amb homeopatia o amb fitoteràpia).  

-Netejar la cara al matí i al vespre amb un sabó molt suau i després utilitzar una crema hidratant lliure de greix.

-Aplicar una mascareta d'argila un cop a la setmana.




Un enllaç interessant: http://kidshealth.org/teen/en_espanol/cuerpo/acne_esp.html?tracking=T_RelatedArticle



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada